Bashkësia Shqiptare IKRA-Siegen e.V.

Mauji i Ramazanit 2019

Fillimi i muajit të madhnueshëm të ramazanit Njoftohet xhemati i nderuar i Xhamisë Ikra si dhe të gjithë besimtarët e Siegen-it me rrethinë, se ditën e hënë (6 Maj 2019), pritet të jetë Dita e e Parë e muajit të madhnueshëm të Ramazanit dhe namazi i natës së parë të teravive (në Xhaminë Ikra) do …

Mauji i Ramazanit 2019 Read More »

Akti terrorist në Zelanden e re

Unioni i qendrave islame shqiptare në Gjermani dënon aktin terrorist të ushtruar në dy nga shtëpitë e Zotit në Zelandën e re. Ky akt barbar ka trenditur botën mbarë pasi edhe lufta ka etikën e saj por neve si muslimanë na është bërë akoma më e qartë, vendosshmëria që duhet të kemi në këtë rrugë, …

Akti terrorist në Zelanden e re Read More »

Dita e Ashurasë

Me datë 20 Shtator 2018 / 10 Muharrem 1440, pritet të jetë Dita e Ashurasë, agjërimi i së cilës i shlyen (fal) mëkatet e [vogla të] vitit të mëparshëm dhe në lidhje me këtë transmetohet se i Dërguari i Allahut (Paqja qoftë mbi të!) për agjërimin e Ditës së Ashurasë ka thënë: “Llogaris (pres / …

Dita e Ashurasë Read More »

Dita e Arafatit

Nesër ditën e hënë, me datë 20 gusht / 9 Dhul Hixhxhe, pritet të jetë Dita e Arafatit, agjërimi i të cilës i shlyen (fal) mëkatet e [vogla të] dy viteve dhe në lidhje me këtë transmetohet se i Dërguari i Allahut (Paqja qoftë mbi të!) kur është pyetur për agjërimin e Ditës së Arafatit …

Dita e Arafatit Read More »

Kurban Bajrami 2018

Njoftimi i Kurban Bajramit: Njoftohet xhemati i nderuar i Xhamisë Ikra Siegen, se ditën e martë (me datë 21 Gusht 2018), pritet të jetë Dita e Parë e Kurban Bajramit. Namazi i Sabahut do të falet në orën 05:45, kurse Namazi i Bajramit do të falet rreth orës 07:30. Allahu i pranoftë adhurimet tona dhe …

Kurban Bajrami 2018 Read More »

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
Scroll to Top