Bashkësia Shqiptare IKRA-Siegen e.V.


Ftesë pjesëmarrje në tribunën masive, me temë
“Gjallërimi i Bashkësive Islame në Gjermani”,
me rastin e 20-të vjetorit të themelimit të Xhamisë IKRA-SIEGEN.

Freundschaftsfest Festa e Miqësisë

Data: 17.06.2023

Jeni të mirëpritur prej orës 12:00 tek Tenda (Pavillon) i xhamisë Ikra-Siegen ku do te gjeni ushqime tradicionale dhe jo vetëm!

Urimi i Unionit

Urimi i Myftiut të Kosovës

Të nderuar besimtarë,

Vëllezër dhe motra!

Sonte, në vaktin e iftarit, besimtarët myslimanë mbyllin agjërimin e muajit të bekuar Ramazan, gjatë të cilit me përkushtim, bindje e devotshmëri, kryen një ndër kushtet themelore të besimit islam – agjërimin e muajit Ramazan.

Agjërimi i muajit Ramazan është ibadet të cilin besimtari e kryen vetëm për hir të Krijuesit, për ta arritur kënaqësinë e Tij, dhe i bindur se Ai do ta shpërblejë atë në Ahiret.

Gjatë muajit Ramazan, besimtarët përveç që shprehën përkushtimin ndaj Krijuesit, duhet përmendur se agjërimi i bëri ata, por edhe komunitetin e shoqërinë, më të ndjeshëm, më solidarë, më humanë e më social.

Nimetet dhe begatitë e agjërimit me të cilat Zoti xh.sh. i furnizoi besimtarët ishin të mëdha e të shumta.

Gjatë një muaji të tërë ishim si asnjëherë tjetër bashkë në adhurime, falje e lutje. Ishim bashkë në syfyre e në iftare, vizituam familjarë, farefis e miq, treguam solidaritet, mbështetje, respekt e dashuri. Shtëpitë, lagjet e xhamitë tona përjetuan në formën më të mirë gjallërinë, të shoqëruar me ibadete me më të dashurit tanë, me miq e farefis.

Postimet e fundit

Impulsi i xhumasë

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
Scroll to Top