Bashkësia Shqiptare IKRA-Siegen e.V.

Urimi i fitër Bajramit

 Të nderuar vëllezër besimtarë!

 Ramazani që fillimi i tij është mëshirë, mesi i tij falje e fundi i tij shpëtim po na jep lamtumirën e fundit për këtë vit.

Për shkak të pandemisë, ky ishte Ramazani i dytë që e kaluam ndryshe por gjithsesi me vete kishte patur sjellë plot mirësi. Për shkak të pandemisë në disa xhami nuk u fal teravija apo në disa të tjera  u shkurtua ky namaz i begatë ndërkohë që mukabelet u realizuan online. Por ky muaj i begatë edhe në kohë krize mundësoi pastrimin e shpirtit, ngritjen e moralit, tubimin e vitrave, shpalosjen e solidaritet e vëllazërisë mes myslimanëve.

 Këtë Ramazan u sulmuan besimtarët mysliman që faleshin dhe u përdhos xhamia Aksa, e cila është xhamia e tretë e shenjtë për myslimanët, kibla jonë e parë dhe djepi i të gjithë feve dhe besimeve monoteiste, e si i tillë duhet të jetë vend i bashkëjetesës dhe mirëkuptimit.

Shpresoj dhe uroj që ky Bajram që po troket, të sjellë paqe në Jeruzalem e kudo në botë!

  O Zot të lutemi nga thellësia e zemrës të na e kesh pranuar agjërimin dhe çdo vepër tonën dhe të kërkojmë falje për çdo mangësi e gabim!

O Zot! Ndihmën Tënde kërkojmë që të përkushtohemi ndaj Teje në 11 muajt në vijim dhe Ty të lutemi që e gjithë jeta jonë të jetë Ramazan dhe ndarja nga kjo botë të jetë për ne Bajram!

 Për shumë vjet gëzuar Fitër-Bajramin!

 Me respekt:

Mensur ef. Halili

Leave a Comment

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
Scroll to Top